sobota 22. února 2014

Co je nového?

Dlouho už nevyšel nějaký článek ve kterém bych se s vámi podělil co je nového, co zrovna dělám a co mě zaujalo. Takže je to potřeba rychle napravit. A proto je tu dnešní článek, kde se s vámi podělím o to nejpodstatnější.


Jako první a pro mě asi nejzásadnější je to, že jsem se konečně odhodlal a pořídil si první díl Performance Training protokolu s názvem Rebuild 1: You are (not) beginner. Celý protokol je rozvržený na 12 týdnů. Zatím mám za sebou první, jednotýdenní, najížděcí fázi. Nechci prozrazovat podrobnosti, takže se s vámi podělím jen o mé dosavadní dojmy.
Oproti kruhovým tréninkům co jsem jel předtím je to o 100% větší nářez. Cvičí se daleko intenzivněji (zatím 4x týdně ale chci to vytáhnout na 5x) a o větším objemu. Prvních pár tréninků mi dalo opravdu zabrat (hlavně tedy spodní část těla dostává doslova "na prdel"). Postupně si ale zvykám a nemůžu si stěžovat na to, že by tělo nedostalo pořádně zabrat. Cvičení podle protokolu mě baví a je to skvělá motivace, člověka to tlačí k tomu odcvičit si všechno co má na papíře. Pokud by jste chtěli zjistit víc, tak doporučuji kliknout na odkaz výše v textu, kde můžete zjistit více podrobností. Určitě ode mě ještě uslyšíte další dojmy a samozřejmě pak bude foto před a po.


Taky mi, stejně jako mnohým z vás začal letní semestr. Prvních pár hektických týdnů s vymýšlením rozvrhu už mám za sebou. Takže nyní už se to trošku uklidnilo a začala taková ta několikaměsíční pohoda předtím než zase začne další zkouškové. Tento semestr jsem si ale řekl, že to podchytím už od začátku ať mám letní prázdniny co největší. No... Uvidíme jak dlouho mi to nadšení školou vydrží.

No a abych ty letní prázdniny neměl moc krátké, tak jsem se rozhodl, že se zkusím dostat do programu Erasmus (pro ty co neví je to program pro studium v zahraničí). A co si od toho slibuju? (nebojte, nebudu sem přepisovat svůj motivační dopis, to mi stačilo jednou) Hlavně zdokonalení v mluvené angličtině, poznávání nových lidí, novou životní zkušenost a hlavně se tím vyhnu "zimě" v ČR. Prvotní pohovor v angličtině proběhl v klidu a dostal jsem razítko recommended. Uvidíme co dál, snad všechno klapne jak má a já si prodloužím léto v Portugalsku, kam bych snad jel asi nejradši (hlavně kvůli tomu, že několik lidí v mém okolí tam už bylo a nemohou si to vynachválit). 

Co se týká stravování, pořád si jedu to svoje nízkofrekvenční (opravdu nevidím žádné výhody na tom jíst 6x denně, krabičkovat, atd.. nezlobte se na mě). Prozatím to držím na větším jídle večer (salát, hlavní jídlo a nějaký ten jogurt/tvaroh nebo kaše podle chuti jako dezert) a menším jídle přes den (většinou v menze nějaké maso s rýží + salát). Snažím se jíst větší množství proteinů a syrové zeleniny. Ráno klasika jen dostatek vody, vitamíny, minerály a káva (samozřejmě bez cukru a mléka). Rozhodně ne žádné sacharidy hned po ránu. K tomu přes den dostatek vody a hlavně naslouchání vlastnímu tělu. Takže jím to na co mám v ten den zrovna chuť a vyhýbám se jídlům které obsahují cukry nebo mouku.

Chtěl jsem ještě přihodit pár fotek s jídlem, ale zjistil jsem, že jich už mám zase nastřádaných docela dost, takže tady máte zatím jen jednu a třeba zítra udělám rovnou celý příspěvek s více fotografiemi mého stravování.
Brokolice s cizrnovo-tuňákovými plackami
Tak se zatím mějte, užívejte, hýbejte se a snad brzy napočtenou u dalšího článku ;)

2 komentáře:

  1. Jo taky si říkám, že na tu školu nebudu furt kašlat a nenechávat to na poslední chvíli, no uvidíme:D Už se těším na tvé fotky před a po. O tom programu jsem už jednou slyšela a zdá se mi dost dobrý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý semestr si říkám, že tu školu hecnu ale vždycky mi to vydrží tak maximálně měsíc, dva :D. Já Performance training a všechno sleduju už delší dobu a myslím, že nic promyšlenějšího se snad ani sehnat nedá. Jsem opravdu zvědavý jak moc velká změna za těch pár měsíců bude a co to se mnou udělá.

      Vymazat