čtvrtek 30. ledna 2014

Push up bars

Neboli opěrky pro kliky. Jak již z názvu vyplývá jedná se o pomůcku především pro různé varianty kliků. Po nedávné diskuzi s kamarádem a následném zjištění za jak malou částku jdou na internetu sehnat, jsem bez nějakého velkého rozhodování jeden pár hned objednal. Za dva dny od objednání byli doma a já se nyní můžu s vámi podělit o svoje dosavadní dojmy.
Nové push up bars


Tyto konkrétní vyšli na Aukru na 150 kč + poštovné 79 kč. Zpracování ničím neurazí. Vrchní část je vyrobena z kovu. Spodní část, na které opěrky stojí, je z plastových výlisků, které jsou opatřeny protiskluzovými gumovými koncovkami. Celkově jsou opěrky velmi lehké, ale i tak stabilní a nikde se neprohýbají. S mojí váhou 78 kg se nebojím, že bych je rychle zničil, ale na druhou stranu za tu cenu nečekám zázraky.


Cviky na různé svaly Zdroj


Jako zdroj inspirace pro jednotlivé cviky mi posloužili videa na youtube a různé články či obrázky, kterých je na netu spousta. Nějaký by se tu v článku měl povalovat a jedno z ukázkových youtube videí naleznete níže.



Jedno z mnoha videí které jsou k nalezení na youtube

A vlastní dojmy z prvního cvičení s bary? Ramena jsem už dlouho tak důkladně nezničil :D Cviků jde vymyslet opravdu spousta, záleží jen na vaší fantazii. Především tedy zapojíte ramenní svaly a tricepsy. Ovšem není problém vymyslet i cviky na břicho, či zádové svaly. Stojky jdou také hned daleko lépe. Za těch pár korun tedy nabídnou opravdu dost muziky. Pokud rádi cvičíte s vlastní vahou, tak rozhodně doporučuji.


A aby těch nových věcí a radosti nebylo tento týden málo, koupil jsem si opět nové číslo Muscle&Fitness.  Jako vždy spousta inspirace a motivace za pár korun.

To je pro dnešek vše, uvidíme se u dalšího článku. See ya ;)

5 komentářů:

  1. Super článek! :) O opěrkách pro kliky přemýšlím už delší dobu a jak tak koukám, je to opravdu dobrá věcička :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Za ty peníze jsou opravdu super, na takové to cvičení doma naprosto ideální :)

      Vymazat
  2. taky je mám, a jsou fakt senza:) Bohužel většinu triků (co jsou na videu) na nich nezvládám :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já taky ne, např. stojku s plynulým zvednutím udělám jednou a druhou už prostě nezvládám :D Ale alespoň je to pořádná motivace, snažit se udělat nějaký cvik... :)

      Vymazat
    2. http://www.youtube.com/watch?v=_VWzmxIwTsE doporucuju tohle videjko od ceskeho leadra Seberevolty..:)

      Vymazat