úterý 26. listopadu 2013

Večerní monolog II.

Vítejte u dalšího nepravidelného večerního povídání. Dnes opět v rychlosti proletíme hned několik rozličných témat. Takže vzhůru do toho a přeji příjemné počtení! :)
Dnešní večeře - dušené vepřové maso na kmíně se špenátem a rýžovými nudlemi


Pondělní ráno pro mne začalo doslova mrazivě. Když jsem vyšel z domu kolem sedmé hodiny ráno, doslova jsem zamrzl. Jednak z toho jaká byla zima a taky z toho jak bylo všechno pokryté námrazou. Rychle jsem vlezl do vymrzlého auta (kterému se zrovna dvakrát startovat nechtěl - stejně jako mě) a odvést bratra na autobus. Mission 1 - complete. Následovala nutná zastávka v místním supermarketu. Doma jako obvykle ke konci víkendu prázdná lednice, takže rychle nakoupit nějaké to ovoce a bílý jogurt aby bylo co snídat. Následná cesta do Zlína proběhla rychle, vylezlo slunce a docela jsem se těšil, že se oteplí. Omyl. Po příjezdu do Otrokovic ležela všude bílá sněhová pokrývka (no na silnicích spíše sra...). No ideální začátek dne to zrovna nebyl, co si budeme povídat. Zimu mám rád tak možná na horách a ne ve městech :D



Den ve škole probíhal "as usual". Převážná část doby strávená na internetu. Mé zásoby proteinu se nebezpečně tenčí, proto musím nevyhnutelně udělat novou objednávku z Ronnie. To zase bude pálka... Tentokrát se mi objednávka trošku nafoukla. Ale o tom až v nějakém dalším článku, po obdržení zásilky.

Abych nezapomněl, dnes přibyl nový článek na blogu, moje první recenze! :) Konkrétně recenze tabletu, který od konce prázdnin vlastním. Tak se mrkněte, snad to nebude tak hrozné ;)

Pomalu se mi dnes ani nechtělo do posilovny, venku zima, práce do školy hromada. Ale večer jsem to už nevydržel a vyrazil. Bylo třeba trošku pročistit hlavu. No a cosi budeme říkat. Stačilo si dát pořádně do těla v posilce a nálada byla hned někde jinde. Poté následovala večeře, kterou jsem si promyšleně (musím sám sebe pochválit :D) připravil už před výpravou do školy (posilovna se nachází v prostorách školy :). No a neznám větší spokojenější stav, než ten po pořádném tréninku a ještě lepší večeři.

Hromádka zeleniny na začátek večeře :)
Že jste to vy, udělal jsem i nějaké fotky mé rychlé večeře. Nejedná se o nic extra a o estetickou stránku jsem se absolutně nestaral, neměl jsem náladu si s jídlem hrát, chtěl jsem jen něco ultra easy a rychlého. Takže klasicky nakrájený okurek, rajče a balíček oliv. Zakápnout balsamikem a salát je na světě. Jako hlavní jídlo přišel na řadu špenát, který jsem už dlouho neměl a moc sem se na něj těšil. Špenátu zdatně sekundovali rýžové nudle, které jsou jako příloha super a jsou takřka hned hotové (stačí zalít horkou vodou z konvice). A jako hlavní hvězda večera (večeře :) bylo dušené vepřové maso na česneku a kmínu. Bylo moc dobré a přitom to ani nedalo moc práce.

A jsme skoro v závěru. Ještě bych se chtěl podělit o jednu věc, respektive reakci na komentáře. Nedělám si iluze o tom, že cesta k lepší postavě, na kterou jsem nastoupil, bude něco lehkého, co zvládnu za pár měsíců. Přeci jen jsem ve světě fitness a body-buildingu  začátečník. Stále se učím a snažím zlepšovat. Ať už se jedná o techniku a efektivitu cvičení či stravování. Jak se říká, žádný učený z nebe nespadl. Proto mě zaráží komentáře některých jedinců, ve smyslu toho, že jediné co dělám je že o všem píšu a ať radši ukazuji jen výsledky. To ovšem nepochopili smysl mého blogu. Snažím se dokumentovat cestu mého poznávání a postupného zlepšování. Mým cílem je jednak motivovat sebe (na čemž mají velký podíl komentáře mých článků) tak i inspirovat ostatní  a pomoct jim ke změně. Je mi jasné, že mě čeká ještě dlouhá cesta, nedělám si iluze ani si nemaluji růžově jak budu za měsíc o 10 kg svalů větší. I tak si ovšem všímám změn k lepšímu a to mě motivuje pokračovat stejně jako všechny negativní reakce. Z nichž mě jedna pobavila nejvíce. A to že prý trpím anorexií a měl bych se sebou něco dělat, že vypadám čím dál tím hůř. Sice jsem v poslední době zhubnul docela dost tuku, ale že by až tak? No raději nebudu komentovat  :D

Trošku jsem se u psaní zasekl a už se mi pomalu zavírají oči, takže to je pro dnešek vše, mějte se fajn, jezte zdravě, hýbejte se a užívejte života! :)

P.s.: Snad ve článku nebude moc chyb, u korektury bych už teď už asi opravdu usnul :D

4 komentáře:

  1. Ano, motivují tě komentáře, které jsou anonymní. Tudíž sis je napsal sám, aby jsi dodal tvému blogu určitou hodnotu. Bohužel, nepřidal. S každým proneseným slovem a přidanou fotografií tvé aktuální "formy" se hodnota tvého blogu snižuje. Doufám, že jsem tě pořádně namotivoval. Držíme ti palečky, ještě tak 20kg tuku dolů a je to perfektní. S pozdravem
    M&M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, takže podle tvé logiky jsem si napsal tento komentář také sám, jelikož je autor anonymní? :D Zajímal by mě důvod proč se s každým napsaným (né proneseným jak píšeš ty) slovem hodnota blogu snižuje, to jaksi nemá logiku. Jinak si nemyslím, že mám potřebu nějak výrazněji hubnout, spíše naopak. :)

      Vymazat
    2. Sakra, ja myslel, že už spíš. No nic, tak si budeme psát :) Chceš se bavit o tom, zda jsou tvá slova pronesená nebo napsaná? Opravdu? No tak když tedy potřebuješ přibrat (pokud chápu správně opak hubnutí...kdyžtak mě oprav, jo :D ), tak proč tedy nepřidáš ranní, polední nebo večerní monolog o něčem na to téma? Stále se motáš kolem hubnutí a jak jsi shodil tolik a tolik kilogramů tuku. Tak se jasně rozhodni, pokud chceš jablka nebo hrušky jo...protože tady pleteš akorát nezkušeným lidem hlavu...A nejsem žádnej tvůj fanda ani hater. Je to jenom názor. V každém případě doufám, že tě to motivuje!!
      M&M

      Vymazat
    3. Nevím co máš pořád s tou motivací, problém s ní nemám :). Nějak moc nechápu co se mi vlastně snažíš říct. Článek se jmenuje večerní monolog, jelikož na psaní mám většinou čas až večer. Nemám nijak restriktivní jídelníček, postavený za účelem hubnutí. Myslím si, že při současném stylu stravování dokáže tělo již rozumně fungovat. Tzn. neukládat tukové zásoby a postupně budovat funkční hmotu (svaly). Na různé nabírací a rýsovací fáze moc nevěřím, myslím že tělo pokud je k tomu vedeno správnou životosprávou, dokáže jak pálit tuky tak budovat svaly. Nejsem si vědom, že bych nezkušeným lidem motal nějakým způsobem hlavu. Jestli máš na mysli něco konkrétního, tak se k tomu prosím vyjádři ať se případně poučím. Díky za názor.

      Vymazat