středa 23. října 2013

První kroky, aneb jak to všechno začalo

Nápad psát si svůj blog mi v hlavě roste snad už od dob, co jsem vůbec zjistil co to ten blog je. Od té doby už nějaký kousek času (no vlastně docela velký kus) uplynul. Důvodů proč jsem s tím nezačal již dávno je docela dost. Nejdříve mi v tom bránila přílišná technická náročnost vlastní tvorby blogu. Následně vlastní nezměrná lenost, případně nedostatek času. To první záhy s příchodem spousty blogerských služeb a sociálních sítí odpadlo. No a ta lenost.. člověk má hold v zimním období poněkud více času, tak proč to nevyužít tak nějak konstruktivněji. Výsledkem toho všeho je moje premiéra ve světě blogingu. Sice pozdě, ale lepší než nikdy.


Ale vezmeme to hezky popořadě...


Dnes už je naprostá samozřejmost, že snad každý člověk v mém okolí má svůj osobní profil na Facebooku. Ať už se jedná o přátele, sourozence, rodiče, či dokonce prarodiče. Sám FB dennodenně používám a tak nějak už si to bez něj neumím představit. Co mi ale vždy chybělo, byla možnost podělit se o své všemožné názory, postřehy a zážitky. Jistě, můžete namítnout: "Vždyť to přeci jde to  na Facebooku!". Ale upřímně, kdo si rád čte zdlouhavé příspěvky na dvakrát ne zrovna přehledném Facebooku? A navíc brzy je na Facebookové zdi zavalí další hromada "důležitých" příspěvků.

Další věcí která mě vedla ke začátku tvorby vlastního blogu, byla změna životního stylu, o kterou se v poslední době (myslím si úspěšně) snažím. Některým z vás tohle může přijít jako vychloubání nebo egoismus mě jakožto autora. Dokonce se nezdráhám říci, že mi budou připisovány narcistické sklony (jak se v mém okolí občas stává), ale v tom případě mě pouze špatně chápete. Podělit jsem se o své poznatky z této oblasti chtěl ovšem už i kvůli tomu, že spousta lidí v dnešní době chce změnit svůj životní styl, ale neví jak na to. To už ovšem zabíhám poněkud jinam, zpátky k tématu. Se změnou pohledu na vlastní život a s odhodláním s ním něco udělat, jsem od základu překopal svou životosprávu a k tomu začal aktivně cvičit. Hodilo by se spíše napsat "překopávám", jelikož to beru jako oblast poznání, ve které se má člověk stále co učit a zdokonalovat. Prostě a jednoduše, začal jsem jíst zdravě a dělat nějaký ten pohyb pro budování svého těla, které co si budu namlouvat, není zrovna v optimální kondici. Více o mém novém "životním stylu" by vydalo na samostatný článek, který se tu objeví snad již brzy....

A na závěr jeden z posledních silných impulsů, který mě vedl k založení vlastního blogu. Jedná se o touhu něco psát, tvořit. Od mládí rád čtu. Ať už jsou to knihy, časopisy či články na webu. A tak mě nějak vždycky zajímalo, jaké to je něco tvořit. Dávat dohromady slova, věty, články které si snad i někdo přečte. Tím ovšem myslím z vlastní vůle, hlavy a iniciativy. Psaní povinných slohových prací ze Základní a Střední školy mi opravdu nechybí.

To by nejspíš byly převážně ty hlavní důvody, proč jsem vůbec s blogem začal. Nenamlouvám si, že moje literární a gramatické schopnosti dosahují nějakých závratných výšin. I tak ale pevně doufám, že na převedení mých myšlenek do srozumitelné podoby, pro vás mé čtenáře, budou stačit.


Tak zatím děkuji za trpělivost a shovívavost při čtení tohoto úvodního příspěvku. Snad jsem vás neodradil již teď od vaší příští návštěvy :)

2 komentáře: