úterý 19. listopadu 2013

Večerní monolog I.

Po dnešní večeři mě přepadla chuť psát a tak jsem se rozhodl napsat nějaký bleskový příspěvek. Možná bude trošku chaotický, ale myšlenky proudí rychle a mám potřebu vám všechno sdělit, tak rychle na to dokud to v té hlavě mám :)


Dnes se mi opět potvrdilo přísloví, že ty nejjednodušší jídla bývají ty nejlepší. Nijak přesně jsem si dnešní večeři neplánoval a tak nějak doufal, že z věcí co budu mít doma něco poživatelného udělám. K dispozici jsem měl: okurku hadovku, ledový salát, sáček oliv, balení paprik (klasika trojbarevka), domácí vajíčka, rýži, papriky, pár žampionů co mi zbylo z předešlého dne, zbytek bílého jogurtu a konzervu tuňáka.

A teď co s tím že.. :D

Jako první přišla na řadu okurka, ledový salát a olivy. Stačila chvilka krájení, sekání a míchání. Troška olivového oleje s balsamikovým octem a super jednoduchý salát byl na světě. Co si ovšem dát na hlavní jídlo? Dal jsem vařit rýži a přemýšlel co k ní. Nakonec jsem nasekal papriky, žampiony a cibulku. To všechno jsem zprudka osmažil, přidal tuňáka s citronem, solí a pepřem. Z nutričního hlediska mi pořád chybělo trochu víc bílkovin. Šel jsem na to od lesa, do hotové rýže přidal 4 rozklepnutá vajíčka, trošku olivového oleje a za chvilku vznikla vynikající a nadýchaná vaječná rýže.

Nikdy mě nenapadlo smíchat vejce a rýži dohromady. Přitom to bylo tak dobré! Nová oblíbená příloha je na světě :)

A jako dezert jsem si dnes dopřál zbytek bílého jogurtu, smíchaného s vaničkou tvarohu, odměrkou proteinu a hrstí mandlí. To celé vydatně zasypané kokosem a skořicí, která mi poslední dobou strašně zachutnala a dávám ji snad do všeho. No vlastně dezert mi tu ještě stojí vedle notebooku a čeká na mne jako odměna za napsaný článek.

Omlouvám se, že tu vše tak popisuji a nehodím sem žádnou fotku. Bohužel jsem ve Zlíně, mám tu jen telefon a fotky by proto nebyly nic moc. Ale slibuji, že se polepším a příště pořídím nějaké fajn fotky digitálním foťákem. ;)

To bylo něco málo k jídlu. Poslední dobou jsem si poněkud zpřísnil režim, striktně dodržuji všechny pravidla (viz. Základní pravidla stravování) a snažím se pořádně makat. Proto si večer, kdy mi nastává "hodovací" fáze (asi nejvhodnější překlad slova overeating), pořádně užívám a ulítávám si na jídle. Zkuste schválně delší dobu nejíst a pak si dát něco dobrého k jídlu. Není to o tom, že by tělo hladovělo a kručelo mi v břiše. Tělo se mi prostě už k večeru naladí na to, že se chystá "čas krmení". Člověk si to jídlo pak hned jinak užívá :)

Poslední dobou se mi tu začali scházet komentáře k jednotlivým příspěvkům. Ať už pochvalné (za které moc děkuji), tak méně pochvalné, či dokonce kritické. Za ty děkuji snad ještě víc :). Představují pro mě motivaci pokračovat v tom co dělám a dokázat, že to má smysl. Pro ty z vás, kterým můj styl stravování přijde vyloženě kacířský oproti posvátnému kulturistickému jídelníčku, představuje nejspíš špatný vtip. Ovšem pamatujte na to, že nikomu ovšem tento styl stravování nenutím ani neříkám, že je jediný, ten nejlepší a nejsprávnější. Pouze dávám alternativu všem které nebaví být otroky svého stravování a životního stylu. Svou cestou za vysněnou fitness postavou chci dát příklad a ukázat, že to jde i jinak.

Když už jsem u té cesty za silnější a lépe vypadající postavou. Rozhodl jsem se, že si pod stromeček nadělím tréninkový protokol Performance Training  PT2.0 - Level 1. Usoudil jsem, že největší prostor pro zlepšování mám ve skladbě a intenzitě tréninků. Je tedy na čase s tím něco udělat a myslím, že tohle bude více než dostatečná výzva. Nesnažím se tu dělat žádnou reklamu na PT, pouze mi přijde chytře udělaný a na internetu už je spousta pozitivních referencí. Takže od Vánoc jdu do toho a doufám, že tím svůj trénink posunu na úplně nový level, oproti stávajícím klasickým kruhovým tréninkům a několik silových cviků.

Když už jsme již u těch fitness produktů. Zítra se má v nabídce internetového obchodu Ronnie objevit nový proteinový suplement, který má v každé dávce (tj. 30g) obsahovat 5 g BCAA. Což je docela solidní porce aminokyselin. Jako na zavolání, můj WPC 80 od Extrifitu už pomalu začíná docházet, takže se blíží čas nové objednávky, se kterou mám v plánu objednat a zkusit ještě pár novinek. O svoje postřehy se pak s vámi podělím v dalším článku.

To je pro dnes všechno, snad jsem nezněl moc zmateně a své myšlenky zaznamenal dost srozumitelně (a stravitelně). Takže cvičte, jezte zdravě (když jsme u toho, jdu konečně na svůj dezert :)) a celkově se prostě mějte fajn! :)


4 komentáře:

  1. Me by zajimaly fotky tela, premena, jak si vypadal pred a jak ted...tak sme s tim :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nějaké fotky jsem přidával nedávno http://bezpecak.blogspot.cz/2013/10/progress-i.html Další fotky přidám na konci měsíce, tentokrát včetně váhy a mír :)

      Vymazat
  2. Kdybych tohle všechno snědla, tak se asi 2 dny nehnu a tělo to v žádném případě nestráví :D má co dělat s 30 g B v jednom jídle
    Suplement vypadá dobře:) myslím, že 5g BCAA obsahuje i Whey protein 100 od Nutrendu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po celodenní fasting fázi se tělo pročistí a připraví, takže následně není problém toho sníst během cca 2-4 hodin, co trvá ta večerní overeating fáze, docela dost :)
      S těmi BCAA máš pravdu, 5g na dávku proteinu obsahuje jak Whey 100 od Nutrendu, tak WPC od Extrifitu. Moje zásoba WPC ale už spěje ke konci, takže tenhle víkend budu dělat objedávku z ronnie. Asi trošku zariskuji a půjdu do toho nového od Survivalu (http://obchod.ronnie.cz/s-5173-ultra-speed-80-fair-power.html), po stránce složení vypadá dost dobře. Sice je dražší ten od Nutrendu, ale doufám že vyšší cena bude odpovídat lepší kvalitě. :)

      Vymazat